Ви готували омлет неправильно: шеф розповів усі ресторанні секрети – це мегапросто

14 січня 2024, 13:53
Читать новость на русском

Джерело:

o_gorodnik

Здавалось би, що кожен вміє готувати омлет. Однак далеко не всі можуть посмажити його, як в ресторані.

Шеф-кухар розповів, як це зробити. Одним із секретів є вчасно вимкнути вогонь, щоб омлет не був пересушеним.

Буде смачно Ліниві біляші: найкращий рецепт смачного та ситного перекусу

Як правильно готувати омлет

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 1
Інгредієнти:
– 3 яйця;
– 30 мілілітрів молока 3,2%;
– сіль, перець до смаку;
– 20 грамів вершкового масла 73%;
– 10 грамів натертого пармезану;
– хамон чи лосось за бажанням.

Приготування:

  1. Яйця вбийте в миску, додайте молоко, сіль та перець. Збийте вінчиком до однорідності.
  2. На дуже гарячу пательню з антипригарним покриттям додайте столову ложку вершкового масла. Швидко розподіліть його лопаткою.
  3. Щойно масло розтане, влийте яйця. Відразу ж дуже швидкими рухами лопатки перемішайте яєчну масу, ніби готуєте скрембл. Зупиніться, щоб яйця утворили однорідний шар-млинець.
  4. Коли низ омлету схопиться, а верх ще буде рідкуватим, лопаткою згорніть омлет у конверт або рол і викладіть на тарілку. Він не буде сирим. За кілька хвилин, що минуть від згортання, омлет "дійде" до потрібної кондиції – ніжної та кремової.
  5. Готову страву притрусіть тертим пармезаном, прикрасьте хамоном чи нарізаним лососем і подавайте.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати смачний сніданок за 15 хвилин – суперфіналістка "МастерШеф" розповіла, як його готує вона.