Королівська розкіш на вашому столі: секрет найсоковитішої риби у духовці

6 січня 2024, 20:04
Читать новость на русском

Джерело:

olya_pins

Запечена риба чудово підходить до святкового столу чи звичайної вечері. Найголовніше – дотриматися правильного часу приготування.

Адже риба має дуже ніжне м'ясо, тож його можна легко пересушити. Щоб страва вдалася, скористайтеся цим покроковим рецептом.

Варто спробувати Коли гості вже на порозі: ідея найшвидшого частування зі звичних продуктів

Запечена риба у лимонному соусі

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 400 – 500 грамів філе сьомги;
– 50 грамів вершкового масла;
– 1 лимон;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Рибу наріжте на порційні шматочки та викладіть у форму.
  2. Вершкове масло розтопіть та додайте у нього подрібнений часник, а також цедру одного лимона та сік з його половини.
  3. Змастіть рибу лимонним маслом і посипте зверху сіллю та перцем.
  4. Випікайте за температури 180 градусів 15 – 20 хвилин.
Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачну намазку з оселедця та сиру – вона чудово підійде до святкового столу.