Ось покроковий рецепт приготування качиного філе від шефа. Просмажка м'яса – medium.

Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно

Качине філе – вельми примхливе. Якщо пересмажити м'ясо, воно стане сухим і не смачним. Правильно приготована качатина в розрізі – рожевого кольору.


Фото Seriose eat

Як смажити качине філе

  • В ідеалі качине філе має бути охолодженим. Утім, можна використати й заморожене. (Заздалегідь розморозьте його в холодильнику.)
  • Гострим ножем зробіть надрізи на шкірі, але так, щоб не зачепити м'ясо. Це робиться для того, щоб зайвий жир у процесі приготування рівномірно висмажився.
  • Зріжте й відкладіть зайву товсту шкіру.
  • Готувати качине філе обов'язково починайте на холодній сухій сковорідці. Викладіть його шкірою донизу й увімкніть плиту.
  • Через 6 – 7 хвилин на повільному вогні скоринка висмажиться й віддасть зайвий жир.
  • Переверніть м'ясо на інший бік і смажте 1,5 – 2 хвилини, поливаючи його гарячим жиром за допомогою ложки.
  • Перекладіть качине філе на харчову фольгу, накрийте й дайте йому відпочити 10 хвилин, щоб сік рівномірно розійшовся по волокнах.
  • Залиште на сковорідці кілька столових ложок витопленого з качки жиру й обсмажте на ньому обрізки з філе. Додайте до них нарізані довільним чином моркву, цибулю, селеру, зубчик часнику та гілочки тим'яну. Влийте червоне сухе вино й випарте з нього алкоголь. Для загущування додайте ру (roux) – суміш борошна та вершкового масла.
  • Процідіть соус крізь дрібне сито.
  • Поверніть качине філе на сковорідку, присмачте сіллю та перцем і посмажте ще 1 хвилину.

Готове качине філе наріжте на довільні шматочки й подавайте із соусом. Смачного!