У рідкому стані мед набагато легше дозувати, коли потрібна конкретна кількість для рецепта. Також рідкий мед можна подавати до чаю або використовувати для десертів. Мед можна легко розтопити у мікрохвильовці або іншими способами. За допомогою кількох лайфхаків це можна зробити абсолютно безпечно.

Не пропустіть Ви зберігали спеції неправильно: зберігаємо смак і не витрачаємо гроші на вітер

Як правильно розтопити мед

Щоб мед відновив рідку консистенцію, йому необхідно створити відповідні умови. Важливим елементом є відповідна температура, найкраще – 30 – 40 градусів. Пам'ятайте, що нагрівання меду вище 40 градусів може призвести до втрати його цінних властивостей.

Альтернативні методи

Тепла ванна – відмінний спосіб розчинення меду. Просто поставте банку в каструлю з водою і нагрівайте її, поки продукт не змінить консистенцію. Важливо, щоб температура води не перевищувала 40 градусів. При використанні цього методу варто придбати кухонний термометр, який дозволить зберегти повний контроль.

Як розігріти мед
Незамінний продукт / Фото Unsplash

Ще один спосіб розчинити мед – скористатися посудомийною машиною. Помістіть банку з медом всередину разом з посудом і виберіть програму миття, при якій температура не перевищує 40 градусів. Тоді процес декристалізації не вимагає уваги та не займає багато часу. Не забудьте щільно закрити банку, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Розігрійте в мікрохвильовці

Як розчинити мед всього за кілька хвилин? Найшвидший спосіб – використання мікрохвильової печі. Поставте баночку з медом без кришки в мікрохвильову піч приблизно на 2 – 3 хвилини, і вуаля – рідкий мед готовий. Вибираючи цей спосіб, не забувайте зменшити потужність приладу до мінімуму.

Як правильно зберігати розтоплений мед

Ви вже знаєте, як проводити процес розчинення меду. Також варто згадати правильне зберігання, яке може затримати кристалізацію. Зберігати банку з медом можна в темному і сухому місці, де температура не перевищує 20 градусів. Завдяки цьому він довше збереже рідку форму.