Сало бажано брати свіже і молоде. Від цього залежить м'якість готового продукту.

Варто спробувати Жоден чоловік не встоїть: дізнайтеся таємницю найсоковитіших реберець у духовці

М'яке солоне сало – старовинний рецепт

  • Час: 15 хвилин + 10 днів
  • Порцій: 20

Приготування:

  1. Лавровий лист поламайте на дрібні шматочки, а часник пропустіть через прес.
  2. Ложкою змішайте подрібнений часник з сіллю, перцем і лавровим листом і натріть цією сумішшю сало з усіх боків.
  3. Викладіть сало в спеціях в глибокий контейнер шкірою вниз. Залиште засолюватися на 10 днів, але раз на 2 дні шматки потрібно перекладати та перевертати.
  4. Закуска буде готова, коли вся сіль вбереться в сало і на поверхні залишаться тільки спеції.
  5. Тоді дістаньте сало з контейнера, розкладіть на папері в один шар і залиште на кілька годин для обсихання. З нього мають зникнути останні краплі солі.