12 лютого,
22:25
У наш час так вже не готують: старовинний рецепт найсмачнішого засоленого сала
Джерело:
УНІАНСолене сало – улюблена закуска багатьох українців. Спробуйте й ви скористатися цим старовинним рецептом та засолити сало, як наші прабабусі.
Сало бажано брати свіже і молоде. Від цього залежить м'якість готового продукту.
Варто спробувати Жоден чоловік не встоїть: дізнайтеся таємницю найсоковитіших реберець у духовці
М'яке солоне сало – старовинний рецепт
- Час: 15 хвилин + 10 днів
- Порцій: 20
– 3 кілограми свіжого свинячого сала;
– 10 зубчиків часнику;
– 1 столова ложка чорного меленого перцю;
– 4 столові ложки солі;
– 7 лаврових листків.
Приготування:
- Лавровий лист поламайте на дрібні шматочки, а часник пропустіть через прес.
- Ложкою змішайте подрібнений часник з сіллю, перцем і лавровим листом і натріть цією сумішшю сало з усіх боків.
- Викладіть сало в спеціях в глибокий контейнер шкірою вниз. Залиште засолюватися на 10 днів, але раз на 2 дні шматки потрібно перекладати та перевертати.
- Закуска буде готова, коли вся сіль вбереться в сало і на поверхні залишаться тільки спеції.
- Тоді дістаньте сало з контейнера, розкладіть на папері в один шар і залиште на кілька годин для обсихання. З нього мають зникнути останні краплі солі.