Найкращі сорти помідорів для в'ялення – "слива" та "чумак". У них м'ясисті стінки й мало насіння. Ми підготували для вас 2 способи в'ялення помідорів:
- швидкий – у духовці;
- природний – на сонці.
Обирайте той варіант, який вам зручніший, і готуйте смачну закуску з помідорів на зиму разом з нами!
Читайте також Більшість українців і гадки не мають, що вони їдять, – Олена Косюк
В'ялені помідори: 2 способи
- Час: від 5 годин до 2 – 3 діб.
- Порції: 3 – 4
В'ялені помідори / Фото Смачно
Приготування:
- Для бланшування помідорів зробіть надріз ножем та залийте їх окропом. Залишіть помідори в окропі на 1 хвилину, далі вийміть їх та помістіть в крижану воду.
Приготування в'ялених помідорів / Фото Смачно
- Зніміть шкірку з помідорів за допомогою гострого ножа.
Приготування в'ялених помідорів / Фото Смачно
- Розріжте помідори на чотири частини та видаліть насіння.
Приготування в'ялених помідорів / Фото Смачно
- Зубчики часнику натріть на дрібній тертці та змішайте з сумішшю італійських трав. Додайте сіль та цукор і перемішайте.
- Влийте трішки оливкової олії і знову перемішайте.
Приготування в'ялених помідорів / Фото Смачно
- У приготований маринад додайте помідори та ретельно вимішайте руками.
- Перший варіант. Викладіть помідори на деко з дірочками або на силіконовий коврик та відправте сушитися в духовку при 120 градусах. Процес займе 4 – 5 годин.
- Другий варіант. Також можна сушити їх на сонці. В цьому варіанті накрийте їх марлею, щоб вона вбирала зайву вологу. Через добу переверніть помідори на іншу сторону, залишіть ще на добу.
Приготування в'ялених помідорів / Фото Смачно
- Готові в'ялені помідори потрібно скласти в маленькі баночки, переклавши свіжими листочками базиліку, дрібно нарізаним часником.
Приготування в'ялених помідорів / Фото Смачно
- Залийте помідори оливковою олією — вона має повністю їх покривати.
Приготування в'ялених помідорів / Фото Смачно
- Закрийте банку кришкою і зберігайте в холодильнику.
- В'ялені помідори готові.
Смачного!