Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів на своїй сторінці в інстаграм, як правильно засолювати червону рибу вдома.

Читайте також Починайте вчити українську мову – Євген Клопотенко написав лист до королеви Єлизавети ІІ

Шеф-кухар вправно готує не тільки класичні страви, а й вчить підписників у соцмережах, як правильно поводитись з тим чи іншим продуктом на кухні.

Як правильно засолити червону рибу

  1. Ретельно помийте рибу, зніміть шкіру та видаліть кісточки.
  2. Змішайте сіль з цукром та посипте сумішшю рибу з обох сторін.
  3. Збризніть рибу оливковою олією та посипте цедрою лайма.
  4. Додайте до риби чорного меленого перцю, спецій на ваш смак: тим'ян, розмарин або будь-яку іншу зелень.
  5. Полийте червону рибу алкоголем та накрийте її харчовою плівкою.
  6. Відправте рибу в холодильник засолюватись на ніч.

Зранку дістаньте готову рибу з холодильника та легенько протріть паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу та сіль.

Загорніть рибу знову у харчову плівку та дайте їй ще настоятись до вечора, щоб вона "дозріла".

Володимир Ярославський також пропонує вам замінити цедру лайма на цедру лимона, апельсина або мандаринки.

Зберігайте засолену червону рибу протягом тижня в холодильнику, щільно замотуйте її у харчову плівку або помістіть в контейнер для їжі.