Спробуйте засолити лосось самотужки. Він вийде смачнішим та дешевшим, ніж магазинний.
Варто спробувати Польський холодник: готуємо суп, який освіжить в літню спеку
Слабосолоний лосось
- Час: 15 хвилин + 12 годин
- Порцій: 4
Дивіться, як солити лосось: відео
Приготування:
- Філе лосося промийте в холодній воді з обох сторін. Промокніть паперовими рушниками. Приберіть кістки пінцетом. Пройдіться пальцями декілька разів зі всіх боків, поки не заберете усі кісточки.
- В окремій мисці змішайте цукор та сіль.
- Рясно натріть філе сумішшю з обох сторін. Візьміть декілька паперових рушників, перекладіть на них наше філе, зверху накрийте ще паперовими рушниками, зробіть згорток та замотайте його в харчову плівку. Відправте в холодильник на 12 годин.
- Через 12 годин зніміть плівку та паперові рушники, промийте філе в холодній воді, обсушіть паперовими рушниками та наріжте.