Спробуйте засолити лосось самотужки. Він вийде смачнішим та дешевшим, ніж магазинний.

Варто спробувати Польський холодник: готуємо суп, який освіжить в літню спеку

Слабосолоний лосось

  • Час: 15 хвилин + 12 годин
  • Порцій: 4

Дивіться, як солити лосось: відео

Приготування:

  1. Філе лосося промийте в холодній воді з обох сторін. Промокніть паперовими рушниками. Приберіть кістки пінцетом. Пройдіться пальцями декілька разів зі всіх боків, поки не заберете усі кісточки.
  2. В окремій мисці змішайте цукор та сіль.
  3. Рясно натріть філе сумішшю з обох сторін. Візьміть декілька паперових рушників, перекладіть на них наше філе, зверху накрийте ще паперовими рушниками, зробіть згорток та замотайте його в харчову плівку. Відправте в холодильник на 12 годин.
  4. Через 12 годин зніміть плівку та паперові рушники, промийте філе в холодній воді, обсушіть паперовими рушниками та наріжте.