Укр Рус
19 листопада, 18:05
2

Як заварювати чай, щоб він був смачним: 3 підказки, які зроблять з вас гуру чаювання

Основні тези
  • Для чорного чаю важливо дати воді трохи вистигнути перед заливанням, а зелений чай заварювати при температурі 70 – 80 градусів.
  • Перед заварюванням чаю прогрівайте чайник та чашку гарячою водою, щоб напій краще розкрив свій смак.

Коли надворі прохолодно, чай стає головним буденним напоєм. Його приготування може виглядати тривіальним, однак навіть тут ви можете сягнути нового рівня.

Зазвичай алгоритм приготування чаю виглядає просто: заливаємо чай кипʼятком, чекаємо кілька хвилин та насолоджуємося улюбленим напоєм. Але це неправильно і навіть шкодить смаку чаю! Які важливі нюанси варто взяти до уваги, щоб готувати ідеальний чай, розповідає 24 Канал з посиланням на Tea Habbitat.

Читайте також Креп Сюзет зробить кожен: готуємо шикарні французькі млинці, які підкорили цілий світ

Як правильно заварювати чай? 

  • Правильна температура води

Заливати чай крутим окропом – поширена помилка. Треба дати воді трішки вистигнути, інакше вона просто "спалює" листя. Для чорного чаю чекати потрібно не так довго, а от зелені сорти правильно заварювати водою 70 – 80 градусів. 

Кілька секретів – і ваш чай буде особливим / Фото Pixabay

  • Прогрітий посуд 

Важливий нюанс, який часто залишають поза увагою. Перед заливанням заварки чайник та чашку потрібно прогріти гарячою водою. Так напій розкриє свій смак набагато краще! 

  • Не треба перетримувати чай

Довге настоювання чаю призводить до окислення. В результаті смак може зіпсуватися або ж взагалі стати дуже гірким, підкреслює Twinings

Коли ваша заварка готова – краще перелити її в інший посуд або одразу використати. Хіба що ви полюбляєте добре настояний напій, тоді тривала витримка заварки матиме сенс. 

Які ще підказки можуть знадобитися не кухні? 

  • Якщо хочете приготувати сирники з ідеальною текстурою – в пригоді стане цей інгредієнт

  • А щоб ваше тісто завжди виходило ідеальним, візьміть до уваги ці поширені помилки.