Головне у приготуванні сирників – попіклуватися, щоб вони не вийшли надто "забитими", інакше всі старання зійдуть нанівець. Як цього уникнути – розповідає 24 Канал з посиланням на Smile-Cook.

До теми З такого сніданку треба починати тиждень: готуємо сирники без сиру, які ви не забудете

Борошно чи манка: що краще додати до сирників?

Класичне кулінарне питання, в якому варто розібратися. Очевидним рішенням виглядає борошно – воно точно є на вашій кухні, швидко "звʼязує" вологу та присутнє у кожному рецепті.

Сирники з ідеальною текстурою

Готуємо ідеальні сирники / Фото Freepik

Однак тут є один ризик: варто лише трішечки перестаратися, і сирники вийдуть дуже "забитими" та несмачними. Окрім того, сирники на борошні краще вбирають олію – ще один "червоний прапорець".

Відтак, досвідчені кулінари сходяться на тому, що у разі сумнівів краще використати манку, але важливо зважити на кілька нюансів, розповідає портал Beszamel. Манці потрібен час для набухання, тому тісто перед смаженням потрібно буде залишити на 20 – 30 хвилин. Сирники з манкою виходять ніжними та в міру повітряними.

А якщо ви поспішаєте, можна скористатися соломоновим рішенням і використати одночасно борошно та манку. Щоправда, тут важко вгадати з пропорціями, тому краще буде зупинитися на якомусь одному варіанті.

Що ще смачненького приготувати?

  • Спробуйте ніжний торт "Пташине молоко" – вам навіть не доведеться вмикати духовку.

  • А ще варто спробувати Креп Сюзет, адже ці французькі млинці підкорили світ.