Зазвичай алгоритм приготування чаю виглядає просто: заливаємо чай кипʼятком, чекаємо кілька хвилин та насолоджуємося улюбленим напоєм. Але це неправильно і навіть шкодить смаку чаю! Які важливі нюанси варто взяти до уваги, щоб готувати ідеальний чай, розповідає 24 Канал з посиланням на Tea Habbitat.
Читайте також Креп Сюзет зробить кожен: готуємо шикарні французькі млинці, які підкорили цілий світ
Як правильно заварювати чай?
- Правильна температура води
Заливати чай крутим окропом – поширена помилка. Треба дати воді трішки вистигнути, інакше вона просто "спалює" листя. Для чорного чаю чекати потрібно не так довго, а от зелені сорти правильно заварювати водою 70 – 80 градусів.
Кілька секретів – і ваш чай буде особливим / Фото Pixabay
- Прогрітий посуд
Важливий нюанс, який часто залишають поза увагою. Перед заливанням заварки чайник та чашку потрібно прогріти гарячою водою. Так напій розкриє свій смак набагато краще!
- Не треба перетримувати чай
Довге настоювання чаю призводить до окислення. В результаті смак може зіпсуватися або ж взагалі стати дуже гірким, підкреслює Twinings.
Коли ваша заварка готова – краще перелити її в інший посуд або одразу використати. Хіба що ви полюбляєте добре настояний напій, тоді тривала витримка заварки матиме сенс.
Які ще підказки можуть знадобитися не кухні?
Якщо хочете приготувати сирники з ідеальною текстурою – в пригоді стане цей інгредієнт.
А щоб ваше тісто завжди виходило ідеальним, візьміть до уваги ці поширені помилки.



