Для кожного з нас сир є доволі звичним продуктом, але справжнім відкриттям може стати те, що зазвичай ми самі ж псуємо його смак неправильним зберіганням. 24 канал зібрав поради, як зберегти смак сиру та не скоротити термін його придатності.
Читайте також Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику
Покласти сир у холодильник – це ще не все
Досвідчені кулінари знають, що секрет збереження смаку сиру полягає не лише в температурі, а й матеріалі, в якому зберігається сир. Наприклад, харчова плівка, якою часто обгортають сир, "душить" його та затримує в ньому вологу, тому супермаркетам варто переглянути метод його зберігання.
Алюмінієва фольга також не найкраще рішення, адже певні сири мають сполуки, які вступають у взаємодію з фольгою. У результаті продукт отримає металічний присмак.
Сир потребує дбайливості / Фото Unsplash
Папір, а не контейнер
Як ми з'ясували, головне при зберіганні сиру – дати йому можливість "дихати". У герметичних контейнерах можна зберігати лише м'які сорти, для всього іншого потрібно використовувати пергаментний папір.
Обгорнутий в папір сир можна ставити у пластиковий посуд, але накривати його кришкою не потрібно. До речі, папір, в який загорнутий сир, потрібно регулярно міняти.
"Сусіди" та температура
Якщо ви зберігаєте сир поруч з іншими продуктами, то він може вбирати їхній смак. Також не варто зберігати поруч різні сорти, особливо це стосується гострого сиру.
Морозильна камера та найнижча шухляда у холодильнику – це не місце для сиру. Краще обирати якусь з верхніх поличок, адже в такому випадку не перемерзне та збереже усі свої властивості.