Мариновані огірки вийшли гіркими? Причин може бути декілька, але найімовірніша – додавання неправильної суміші спецій. Є додатки, які просто не можна використовувати для цієї страви.

Цікаво Український бренд яловичини Skott Smeat презентували на найвпливовішій виставці світу

Звідки гіркий смак

За гіркі мариновані огірки відповідають сушені спеції. Досить популярні та часто використовувані добавки, такі як лавровий лист або насіння гірчиці, можуть викликати гіркуватий присмак у маринаді.

Найбільшу гіркоту дають сушений хрін або кріп. Бажано взагалі виключити ці добавки. Найкраще обирати свіжі, ароматні парасольки кропу та очищений корінь хрону.

Хрустка закуска / Фото unsplash

Варто обирати правильні овочі

На смак маринованих огірків впливає і сам овоч. Сортів огірків багато, і не всі підійдуть для маринування. Найкращі – Октопус та Ніжинські. Переконайтеся, що овочі не надто великі. Маленькі огірки зазвичай твердіші та хрусткіші. Додатковою умовою буде якість шкірки – вона не може бути дуже товстою.

Що ще варто додати у маринад

Варто подбати про добавки, які посилять аромат домашньої консервації. Добре кинути в огірки листя дуба, смородини або вишні. Вони надають солінням глибокого смаку.

Як правильно зберігати мариновані огірки

Найдовший термін зберігання для маринованих огірків – 24 місяці з дня виготовлення. Їх найкраще тримати у холодному і темному місці. Максимально допустима температура – 4 градуси за Цельсієм.