Аджика – це гострий соус, який має в собі глибокий смак і аромат, він є характерною стравою для східної кухні. Ви легко можете приготувати його вдома за допомогою нашого простого рецепту.
Не пропустіть Цікаві факти про сосиски та оригінальні страви з ними, які варто спробувати
Рецепт гострої аджики
- Час: 1,5 години
- Порцій: 2 літри
Неперевершено смачно / Фото lady kitchen
Приготування:
- Спочатку підготуйте овочі: бланшуйте помідори (наприклад, опустіть їх на хвилину в окріп), очистіть від шкірки, наріжте четвертинками, видаліть плодоніжки та насіння.
- М'якоть наріжте кубиками.
- Перець розріжте на 4 чверті, видаліть насіння, потім наріжте кубиками.
- Очистіть перець чилі від кісточок і дрібно наріжте.
- Почистіть цибулю, часник, моркву і яблука.
- Цибулю наріжте кубиками, часник дрібно нашаткуйте, а моркву натріть на тертці з великими отворами.
- Яблука наріжте шматочками і видаліть серцевину.
- Покладіть усі овочі на дно великої каструлі й, накривши кришкою, доведіть до кипіння на сильному вогні. Не забудьте регулярно помішувати.
- Після закипання додайте добавки: оцет, цукор, сіль, оливкову олію і спеції.
- Перемішайте, накрийте кришкою та готуйте приблизно 1 годину. Час від часу помішуйте овочі під час варіння.
- Подрібніть овочі за допомогою товкачки для картоплі або перемеліть їх у кухонному комбайні на дрібні шматочки та варіть під кришкою ще 1 годину на трохи меншому вогні, час від часу помішуючи.
- Зніміть кришку і готуйте приблизно 1 годину, знову періодично помішуючи.
- Гарячий соус розлийте в ошпарені і сухі банки, закрийте чистими і сухими кришками, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Зберігайте в коморі, підвалі або кухонній шафі.