Зникнуть зі столу за секунду: як приготувати смачні баклажани на грилі
10 травня 2024,
12:55
Читать новость на русском
Джерело:
"Вікна"Баклажани є чудовим гарніром до шашлику. Спробуйте приготувати їх на грилі.
Фіналіст "МастерШеф професіонали" Микола Люлько поділився смачним рецептом баклажанів на грилі із соусом хойсін.
Буде смачно Найкращий маринад для шашлику: готуємо за рецептом переможця "МастерШеф"
Хойсін — солодкуватий китайський соус, який готують із ферментованих соєвих бобів з додаванням цукру, оцту, кунжутної олії, червоного рису, часнику, меду та суміші п'яти спецій.
Як приготувати баклажани на грилі
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
– 600 грамів баклажанів;
– 6 грамів солі;
– 50 грамів олії;
– 80 грамів соусу хойсін чи унагі;
– 10 грамів кунжуту;
– 50 грамів горіхів;
– 40 грамів кінзи.
Приготування:
- Баклажани наріжте на чотири частини. Посоліть їх та залиште на 15 хвилин.
- Потім додайте подрібнений часник, олію, добре перемішайте й обсмажте на грилі з трьох сторін. Також це можна зробити на звичайній пательні.
- Далі викладіть баклажани на тарілку, полийте соусом та посипте кунжутом і горіхами. Зверху додайте кінзу або іншу улюблену зелень.