Назва страви походить з французької та означає "яловичина по-строганівськи". Також її можна зустріти під низкою інших найменувань – м'ясо по-строганівськи чи Беф-Строганов.
Обов'язково спробуйте Ідеальне поєднання томатів і ніжної курятини: як приготувати особливий суп з мітболами
Рецепт ідеального бефстроганов
- Час: 1 година
- Порцій: 3
Приготуйте бефстроганов – вам сподобається / Фото Unsplash
Приготування:
- Наріжте яловичину смужками чи шматочками, як більше подобається. Також подрібніть часник, а цибулю поріжте пір'ям або півкільцями.
- М'ясо посоліть, поперчіть, присипте борошном та добре перемішайте, щоб воно покрило всі шматочки.
- Обсмажте яловичину на олії у 2 – 3 підходи на добре прогрітій сковороді до рум'яності. Перекладіть на тарілку.
- На цій же сковороді обсмажте цибулю до золотавості, після чого додайте вершкове масло. Викладіть м'ясо до цибулі, додайте часник, томатну пасту, сметану та воду.
- Добре перемішайте, додайте лавровий лист, накрийте кришкою і тушкуйте до бажаної м'якості м'яса, але не менше ніж 20 – 30 хвилин.