Білі гриби – особливий осінній делікатес, який зачаровує не тільки смаком, а й ароматом. Аби цілу зиму насолоджуватися грибами заготуйте їх в сушеному чи мороженому вигляді.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

З білих грибів можна приготувати безліч страв: від закусок та супів, до соусів та пирогів. Ми пропонуємо зупинитися на білих грибах в сметані – ситно та смачно.

Рецепт білих грибів в сметані

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Ретельно миємо гриби, чистимо та просушуємо на паперових рушниках. Великі гриби нарізаємо шматочками. Заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо 15 хвилин.
  • Потім гриби відкидаємо на друшляк і промиваємо під проточною водою.
  • Цибулю та моркву чистимо від лушпиння, миємо і нарізаємо кубиками.
  • У сковороді нагріваємо олію, смажимо цибулю та моркву до напівготовності. Додаємо гриби і смажимо, помішуючи, 10 хвилин.
  • Присмачуємо спеціями, вливаємо сметану і перемішуємо.
  • Тушкуємо страву під кришкою на маленькому вогні 10 хвилин.

Смачного!