Бісквіт виходитиме завжди: поради відомої кондитерки
27 січня 2022,
17:37
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїВаш бісквіт постійно здіймається, наче вулкан, чи, навпаки, осідає? Ліза Глінська знає, як спекти правильний бісквіт і готова поділитися з вами цінним досвідом!
Отже, розкриваємо секрети пишного бісквіта. Дотримуйтеся Лізиних порад – і вас завжди тішитеме результат.
Читайте також Рецепт смачного печива кукіс від кондитерки Лізи Глінської: американський десерт
Бісквіт за всіма правилами
Оптимальна температура для випікання бісквіта
- Бісквіт завжди ставлять до попередньо розігрітої духовки й печуть при температурі від 160 до 200 градусів. Що вищий у вас бісквіт, то нижчою має бути температура.
- Перш ніж почати готувати бісквіт, пересвідчіться, що духовка вас не "обманює". Буває, що температура в ній коливається. У такому разі доведеться придбати жаротривкий термометр і за ним перевіряти температуру в духовці.
Контролюйте температуру в духовці
- Завжди розташовуйте бісквіт на середньому рівні. Якщо бісквіт підгорає, а всередині ще сирий – знизьте температуру. Якщо навпаки – скоротіть час приготування.
- Якщо поверхня бісквіта стає "горбатою", температура в духовці була зависока.
- Не відкривайте дверцят духовки до закінчення випікання або принаймні перші 50% часу, щоб бісквіт не осів.
Скільки печеться бісквіт
- Орієнтовний час приготування бісквітного тіста – 30 хвилин. Проте за ним треба пильнувати: скільки пекти бісквіт, залежить від його інгредієнтів та пропорцій.
- Готовність бісквіта перевіряйте шпажкою або зубочисткою. Суха шпажка – бісквіт пропікся добре, волога – ще сирий.
Як зберегти пухкість бісквіта
- Щоб бісквіт не осів після приготування – не виймайте його відразу з форми, залиште його остигати в ній.
- Після остигання бісквіт можна загорнути в шар харчової плівки й покласти до холодильника на ніч або залишити на кухні при кімнатній температурі. Волога всередині бісквіта рівномірно розійдеться – і він не кришитиметься.