Отже, розкриваємо секрети пишного бісквіта. Дотримуйтеся Лізиних порад – і вас завжди тішитеме результат.

Читайте також Рецепт смачного печива кукіс від кондитерки Лізи Глінської: американський десерт

Бісквіт за всіма правилами

Оптимальна температура для випікання бісквіта

  • Бісквіт завжди ставлять до попередньо розігрітої духовки й печуть при температурі від 160 до 200 градусів. Що вищий у вас бісквіт, то нижчою має бути температура.
  • Перш ніж почати готувати бісквіт, пересвідчіться, що духовка вас не "обманює". Буває, що температура в ній коливається. У такому разі доведеться придбати жаротривкий термометр і за ним перевіряти температуру в духовці.

Контролюйте температуру в духовці

  • Завжди розташовуйте бісквіт на середньому рівні. Якщо бісквіт підгорає, а всередині ще сирий – знизьте температуру. Якщо навпаки – скоротіть час приготування.
  • Якщо поверхня бісквіта стає "горбатою", температура в духовці була зависока.
  • Не відкривайте дверцят духовки до закінчення випікання або принаймні перші 50% часу, щоб бісквіт не осів.

Скільки печеться бісквіт

  • Орієнтовний час приготування бісквітного тіста – 30 хвилин. Проте за ним треба пильнувати: скільки пекти бісквіт, залежить від його інгредієнтів та пропорцій.
  • Готовність бісквіта перевіряйте шпажкою або зубочисткою. Суха шпажка – бісквіт пропікся добре, волога – ще сирий.

Як зберегти пухкість бісквіта

  • Щоб бісквіт не осів після приготування – не виймайте його відразу з форми, залиште його остигати в ній.
  • Після остигання бісквіт можна загорнути в шар харчової плівки й покласти до холодильника на ніч або залишити на кухні при кімнатній температурі. Волога всередині бісквіта рівномірно розійдеться – і він не кришитиметься.