Букет гарні – гастрономічна композиція зі свіжих ароматних трав. Без цього духмяного пучка не обходиться практично жодна французька страва.

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Що входить до букета гарні

Зазвичай до нього входять: свіжий розмарин, чебрець, стебла петрушки. Зрідка кладуть лавровий лист та стебло селери. Всі трави бережно загортають у листя цибулі порей та відправляють у страву.


Фото Богданни Рибак

Зручність букету гарні полягає в тому, що всі потрібні трави знаходяться в одному пучку. Їх легко додати до страви, так і вийняти з неї.


Фото Богданни Рибак

Його можна додати до бульйону за 30 хвилин до кінця приготування страви, або на початку. Важливо не перетримати його в рідині, адже трави з часом будуть все більше настоюватися та виділяти вже не приємний аромат та смак, а властиву їм гірчинку.


Фото Богданни Рибак

Зробити власний букет гарні ви можете за кілька хвилин, адже це просто, доступно та зручно. Якщо у вас не має змоги купувати свіжі трави в зимовий період, сформуйте букети гарні заздалегідь, та засушіть їх. Обов'язково зберігайте заготовки в герметичному контейнері. Також їх можна заморозити.