13 серпня,
10:39
Рецепт булки з вишнею та шоколадом, який приготує навіть початківець
Джерело:
Валентина СаєнкоПухкі, солодкі булочки – це завжди запах дитинства. Смак, який не можливо забути. Чому б не приготувати їх власноруч та з'їсти з теплим молоком чи кавою? Нумо готувати!
Набридли сніданки з оладок чи бутербродів? Пропонуємо зайнятися домашньою випічкою та приготувати ароматні булочки. Начинкою будуть вишні та шоколад.
Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром
Подайте їх зі склянкою какао чи молока, чаєм чи компотом. Такі домашні ласощі стануть справжньою насолодою, як для дітей, так і для дорослих.
Рецепт булочок з вишнями та шоколадом
- Час: 2 години
- Порції: 6
– 400 грамів борошна;
– 2 яйця;
– 120 грамів молока;
– 50 грамів цукру;
– 15 грамів свіжих дріжджів.
Для начинки:
– 500 грамів вишні;
– 50 грамів цукру;
– 10 грамів кукурудзяного крохмалю;
– шоколад.
Приготування:
- Спочатку робимо опару. Дріжджі змішуємо з цукром, теплим молоком та ложкою борошна. Перемішаємо та даємо постояти в теплі 10 – 15 хвилин.
- Далі просто змішуємо всі інгредієнти, які вказані в рецепті до однорідності і трохи вимішаємо тісто. Накриваємо і даємо постояти годину в теплі.
- Готуємо начинку. Вишню чистимо, засипаємо цукром і ставимо варитись на плиту на повільний вогонь. Вона дасть багато соку. Добре уварюємо і якщо потрібно, то загущуємо крохмалем. Начинка має бути дуже густою, адже від цього залежить результат.
- Коли тісто підійшло, обминаємо його і ділимо на 2 частини. Розкачуємо кожну, як для рулету, в довжину. Змащуємо начинкою і скручуємо в рулет. Розрізаємо його на дві частини і формуємо.
- Викладаємо в форму, чекаємо ще 20 хвилин, змащуємо жовтком і запікаємо при 180 приблизно 30 – 40 хвилин.
- Поливаємо розтопленим шоколадом та подаємо до столу.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати сендвіч з яйцем.