Буженина з яловичини – відмінна закуска як до святкового, так і до буденного столу. Її можна подавати разом з м'ясною нарізкою, до гарячих страв чи салатів, або просто на канапку.
Читайте також Котлета по-київськи – ідеальна страва для всієї родини: як її приготувати всього за 15 хвилин
Український шеф-кухар Микола Люлько поділився рецептом з читачами та впевнений, що він вам сподобається.
Рецепт буженини з яловичини
- Час: 1 доба
- Порції: 8
Приготування:
- Зачищаємо м'ясо від плівок та занурюємо в соляний розчин на 10 – 12 годин. Перев'язуємо кулінарною ниткою.
- Якщо ви використовуєте не мелені спеції обовязково перед їх перетиранням підігрійте їх в сковорідці чи сотейнику, так їх смак стане кращим. Обсипте м'ясо сумішшю спецій, хай відпочине 2 – 3 годинки.
- Обсмажуємо м'ясо з усіх сторін на дуже розігрітій сковорідці. Відправляємо його в розігріту духовку на 180 градусів, орієнтовно 40 – 45 хвилин. Вже після 30 хвилин в духовці поміряйте, яка температура в середині шматка вашого м'яса. Ідеальна температура буде 50 градусів, максимум 52 і це вже катастрофічно швидко виймаємо з духовки.
- Після того як ви виймете м'ясо, воно ще саме з рахунок внутрішньої температури набере 4 – 6 градусів. Якщо ви хочете максимально соковите м'ясо прислухайтесь до порад шеф-кухаря.
- Не ріжте його відразу, дайте йому відпочити 10 – 15 хвилин, за цей час в тканинах зникне напруження після великої температури, сік рівномірно розійдеться по всьому шматку м'яса.
Смачного!