Чизкейк – популярний американський десерт з домашнього сиру та крем-сиру. До традиційного рецепта додають цедру апельсина, а ми пропонуємо дещо його змінити.
Читайте також Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня
Щоб полегшити процес приготування чизкейка не будемо його запікати – він буде холодним, а замість цедри візьмемо полуницю.
Рецепт холодного чизкейка з полуницею
- Час: 4 години
- Порції: 8
Приготування:
- Подрібнюємо печиво в блендері до стану крихти. З'єднуємо з розтопленим маслом та добре вимішуємо.
- Викладаємо основу на круглу роз'ємну форму вкриту шаром пергаменту. Втрамбовуємо її ложкою, або за допомогою склянки.
- Домашній сир перетираємо через сито, якщо він надто сухий. Змішуємо з цукровою пудрою. Можна додати трішки сметани або вершків, якщо маса щільна.
- Желатин розводимо з водою, залишаємо аби він набух. Готову масу прогріваємо в мікрохвильовій печі, але не доводимо до кипіння. Вливаємо до сирної маси та перемішуємо.
- Частину полуниці нарізаємо шматочками та вмішуємо в сирну масу. Виливаємо на пісочний корж та відправляємо в холодильник, аби все застигло.
- Нарізаємо решту полуниці тонкими скибками, викладаємо на торт. Поливаємо готовою галяреткою та залишаємо застигнути.
- Подаємо торт до столу охолодженим.
Смачного!