Деруни, від яких не товстішають – особливий рецепт
21 вересня 2023,
14:11
Читать новость на русском
Джерело:
Ектор Хіменес-БравоОбожнюєте страви з картоплі, але й про фігуру не забуваєте? У нас є відмінний варіант картопляних дерунів, які не зашкодять талії.
Деруни – традиційна страва української кухні, яку готують з картоплі. В сучасній українській кухні також додають до страви твердий сир, лосось та навіть кабачки.
Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
Їх можна готувати невеликими за розміром, а можна – великими. Рекордний дерун, завважки 140 кілограмів спекли у місті Коростень, на святі їжі. Там навіть встановили пам’ятник деруну. Чому б і нам не поласувати ситною стравою з картоплі на обід чи вечерю? Нумо готувати!
Рецепт картопляних дерунів з лососем
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
– 500 грамів картоплі;
– 50 грамів сиру пармезан;
– 50 + 20 грамів вершкового масла;
– 20 грамів олії;
– сіль;
– 30 грамів сметани;
– зелень для презентації;
– 70 грамів слабосоленого лосося.
Приготування:
- Натираємо очищену картоплю на тертці, вичавлюємо зайву рідину. Додаємо 50 грамів розтопленого вершкового масла та сіль. Перемішуємо.
- Викладаємо більшу частину картоплі на сковорідку з олією та 20 грамами вершкового масла.
- Смажимо дерун на середньому вогні 5 хвилин, потім накриваємо кришкою та смажимо ще 5 хвилин. На картоплю викладаємо тертий сир, другу частину картоплі. Обсмажуємо ще 5 хвилин і перевертаємо.
- Повторюємо просмаження з іншої сторони.
- Готовий дерун подаємо зі скибками риби та сметаною.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати страву з курячої печінки та слив.