Деруни – дуже смачні картопляні оладки, які випікаються в олії. Важливо знати, як не перетворити ці смаколики на суцільний жир.
Цікаво Та сама котлета по-київськи: елементарний рецепт легендарної української страви
Як спекти ідеальні деруни
Картопляна маса, з якої ми готуємо деруни, любить вбирати в себе олію. Однак є спосіб, який дозволить легко позбутися цієї проблеми. Чарівним інгредієнтом тут є оцет. Додавання приблизно однієї столової ложки на кілограм тіста допоможе захистити тісто від зайвого жиру.
Як спекти ідеальні деруни: корисні лайфхаки
Якщо з якоїсь причини ви не хочете вживати яйця або їх просто не виявилося під рукою, можна взяти на озброєння звичайний крохмаль. Між іншим, багато хто з кондитерів використовують його, коли роблять тісто, а яєць немає.
Деруни з крохмалем замість яєць також виходять хрусткі, м'які і пишні. Також краще не використовувати молоду картоплю. Вона занадто волога і деруни матимуть погано структуру.
Як терти картоплю на деруни
Щоб деруни не вийшли пересушені, слід не лише дібрати правильні інгредієнти, а й виконати певні процеси. Щоб отримати соковиті та рум'яні деруни, краще все картоплю натерти на дрібній терці. Щоб маса в процесі не потемніла, картоплю чергують з цибулею.