Томатний сік чудово підійде до будь-яких страв: сніданку з омлетом, курочки з картопелькою та обід чи свіжим салатом з рибою. А ще на його приготування вам не потрібно годинами стояти на кухні – всього 30 хвилин і він готовий!

Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Рецепт домашнього томатного соку

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Томатний сік / Фото Знаю про

Приготування:

  1. Ретельно помийте помідори під проточною водою.
  1. Зробіть надрізи на шкірці та занурте їх в окріп.
  1. Через 1 – 2 хвилини дістаньте помідори з окропу та перекладіть в миску з крижаною водою.
  1. Зніміть з помідорів шкірку за допомогою ножа.
  1. Подрібніть помідори в блендері в пюре.
  1. Додайте до пюре сіль та перемішайте.
  1. Розлийте помідоровий сік в стерилізовані банки та накрийте кришками.
  1. Відправте банки стерилізуватися в окропі протягом 10 – 15 хвилин.
  1. Закрийте банки кришками та переверніть догори дном.
  1. Накрийте томатний сік теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
  1. Зберігайте томатний сік в темному і прохолодному місці. Смачного!