Біле вино приготоване власноруч здивує вас своїм м’яким смаком та чудовим ароматом. Його можна подавати до святкового та буденного столу.
Читайте також Абрикосовий пиріг: літня насолода, від якої неможливо відмовитися
Біле вино чудово поєднується з рибою, курятиною, ніжними сирами та фруктами. Келих виноградного білого вина завжди доречний на сімейних вечерях чи зустрічах, а якщо воно ще й приготоване вдома – овації лунатимуть довго!
Рецепт білого вина
- Час: 40 – 45 днів
 - Порції: 3 – 5 літрів
 
Приготування:
- Відділіть білий виноград від грона та викладіть в емальований посуд. Його не потрібно мити.
 - Товкачем або руками вичавлюйте виноград у посуд, доки не виділиться багато соку.
 - Накрийте посуд з виноградом марлею та залишіть на 5 днів у при кімнатній температурі. Не забувайте помішувати виноградну суміш два рази на день дерев'яною ложкою.
 - Виноград повинен піднятись, тоді відкиньте його на друшляк, щоб стік сік. Відіжміть ягоди через марлю.
 - Проціджений сік злийте в банки та засипте цукром та перемішайте.
 - На горловину банки зав’язуємо гумову медичну рукавицю, робимо у ній дірку на пальці та залишаємо бродити на 3 тижні.
 - Коли рукавичка здується – вино готове. Коли дріжджі, що утворяться, осядуть на дні, а вино стане прозором та світлим – обережно проціджуємо його. Важливо, щоб не потрапили у пляшки дріжджі з дна.
 - Закрийте пляшки з білим домашнім вином корками та поставте в прохолодне місце на 30 днів. Протягом цього часу потрібно тричі переливати їх у чисті пляшки, залишаючи осад на дні попередньої тари. Через місяць вино буде готове.
 
Смачного!


