Рецепт сирної галети з полуницею – відкриваємо сезон ягід
11 травня 2023,
10:38
Читать новость на русском
Джерело:
Алекс МільВсе частіше на ринку та у великих супермаркетах з'являється соковита полуниця.Звичайно її можна їсти свіжою, але в десертах вона смакує не гірше.
З полуниці виходять смачні коктейлі, солодкі торти по типу Фрезьє, також нею можна прикрашати десерти чи випічку. Ми пропонуємо приготувати з полуниці сирну галету.
Читайте також Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи
Рецепт сирної галети з полуницею
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
– 100 грамів кисломолочного сиру;
– 80 – 110 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 3 грами розпушувача;
– дрібка солі + 5 грамів ванільного цукру.
Для начинки:
– 200 грамів полуниці;
– 4 – 5 грамів крохмалю;
– 5 грамів ванільного цукру
– 10 грамів цукру.
Приготування:
- В тарілку вибиваємо яйце та сир. Перебиваємо блендером в однорідну масу.
- Додаємо дрібку солі, трішки ванільного цукру і розпушувача та борошно. Замішуємо тісто – має вийти м’яке, але трішки липнути до рук тісто.
- Тісто замотуємо в плівку і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Тим часом для начинки нарізаємо полуниці, додаємо крохмаль, трішки ванільного цукру і цукор. Перемішуємо.
- Поверхню гарно присипаємо борошном. Розкатуємо максимально тонко, і відразу перекладаємо в форму, на пергамент. Тоді по центру викладаємо начинку, та легенько підгортаємо пальцями, защіпуємо краї.
- Змащуємо бортики водою і відправте в духовку при 180 градусах на 25 – 30 хвилин.
Смачного!