Рецепт сирної галети з полуницею – відкриваємо сезон ягід

11 травня 2023, 10:38
Читать новость на русском

Джерело:

Алекс Міль

Все частіше на ринку та у великих супермаркетах з'являється соковита полуниця.Звичайно її можна їсти свіжою, але в десертах вона смакує не гірше.

З полуниці виходять смачні коктейлі, солодкі торти по типу Фрезьє, також нею можна прикрашати десерти чи випічку. Ми пропонуємо приготувати з полуниці сирну галету.

Читайте також Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи

Рецепт сирної галети з полуницею

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 100 грамів кисломолочного сиру;
 – 80 – 110 грамів борошна;
 – 1 яйце;
 – 3 грами розпушувача;
 – дрібка солі + 5 грамів ванільного цукру.
Для начинки:
 – 200 грамів полуниці;
 – 4 – 5 грамів крохмалю;
 – 5 грамів ванільного цукру
 – 10 грамів цукру.

Приготування:

  • В тарілку вибиваємо яйце та сир. Перебиваємо блендером в однорідну масу.
  • Додаємо дрібку солі, трішки ванільного цукру і розпушувача та борошно. Замішуємо тісто – має вийти м’яке, але трішки липнути до рук тісто.
  • Тісто замотуємо в плівку і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  • Тим часом для начинки нарізаємо полуниці, додаємо крохмаль, трішки ванільного цукру і цукор. Перемішуємо.
  • Поверхню гарно присипаємо борошном. Розкатуємо максимально тонко, і відразу перекладаємо в форму, на пергамент. Тоді по центру викладаємо начинку, та легенько підгортаємо пальцями, защіпуємо краї.
  • Змащуємо бортики водою і відправте в духовку при 180 градусах на 25 – 30 хвилин.

Смачного!