Цей десерт чудово може замінити морозиво в холодну пору року. Окрім цього, домашній сир – одне з найкращих джерел незамінного кальцію, який необхідний для дітей та дорослих.

Смакуватиме казково Ніжність у кожному шматочку: готуємо вершкову запіканку з курячими стріпсами та овочами

Рецепт домашніх солодких сирків у глазурі

Час: 30 хвилин + 15 хвилин в морозилці

Порції: 6

Приготування:

  • Збийте розм'якшене вершкове масло з цукровою пудрою до утворення світлого крему. До цієї маси додайте сир і знову змішайте все міксером до однорідності. Також можна використовувати різноманітні добавки – фруктове варення, свіжі ягоди, печиво, чорнослив, родзинки чи горішки. Проте пам'ятайте, що цукру тоді треба додавати менше.
  • Змоченими у воді руками сформуйте із сирної маси кульки або ковбаски та викладіть їх на тарілку. Відправте у холодильник на годину або на мороз на 15 хвилин, щоб сирки застигли.
  • Щоб приготувати глазур, поламайте у мисочку шоколад та додайте туди масло. Поставте миску на водяну баню – для цього можна використати каструлю з киплячою водою. Вода повинна доходити до половини миски. Слідкуйте, щоб вона не потрапляла всередину. Розмішайте розтоплений шоколад з маслом до однорідної маси.
  • Охолоджені сирки облийте глазур'ю і знову поставте у холодильник, поки не застигне шоколад.
  • Страву можна прикрасити шматочками апельсинів, полуницею або обсипати сирки "снігом" – цукровою пудрою.

Смачного!