Голубці – давня страва української кухні, яку часто готують на свята, в неділю, коли збирається вся родина. Вони можуть бути як з м'ясом, так і пісними: з рисом і грибами, гречкою та картоплею, або рисом і морквою.
Читайте також Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня
Щодо способу приготування голубців, їх також кілька: бабусі готували їх в печі, а сучасні господині надають перевагу духовці, або на плиті.
Рецепт домашніх голубців в духовці
- Час: 2 години
- Порції: 8
Приготування:
- Промиваємо рис у проточній воді, доки вона не стане прозорою. Рис відварюємо у киплячій підсоленій воді до напівготовності.
- На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо ріпчасту цибулю нарізану кубиком. Додаємо натерту на тертці моркву та томатну пасту. Присмачуємо все сіллю та чорним меленим перцем.
- До рису додаємо засмажку, спеції, м'ясний фарш та подрібнену зелень.
- Капусту відварюємо у киплячій воді, відрізаємо качан, знімаємо листочки по черзі. Перші листочки викладаємо на дно каструлі. З наступних зрізаємо тверду частинку ребра і розділяємо на половину. В кожен завертаємо начинку.
Голубці / Фото The spruce eat
- Щільно викладаємо в каструлі один біля одного.
- Томатну пасту змішуємо з вершками, розбавляємо водою і заливаємо голубці.
- Запікаємо їх розігрітій духовці при 180 градусах півтори години.
Смачного!