Жодну страву неможливо уявити без дрібки солі, яка підкреслить її смак та додасть особливих ноток. Ми звикли використовувати на кухні різні види солі, але чому не зробити власну із грибів?

Буде цікаво Якщо шаурма – то від Döner Market: чому варто скуштувати смачний і безпечний стрітфуд

Грибна сіль просто ідеально пасуватиме до м’яса, супів і соусів. Також вона стане знахідкою під час приготування різдвяних страв.

Зробити грибну сіль дуже легко, особливих інгредієнтів не знадобиться. Та будьте впевнені – результат здивує не лише вас, а й усіх, кому пощастить скуштувати ваших страв.

Варто мати на кухні / Фото Unsplash

Як приготувати грибну сіль

Спочатку підготуймо наступні інгредієнти:

  • 500 грамів морської, кам'яної або гімалайської солі;
  • 50 грамів сушених грибів (найкраще підійдуть підберезники);
  • за бажанням можна додати дві столові ложки сушеного розмарину.

Особливих маніпуляцій не потрібно – просто закидаємо все у блендер та перемелюємо, можна використати звичайну ступку. Товщину зерен солі вам потрібно підібрати до власних вподобань.

Тепер суміш кладемо в ошпарену банку та використовуємо при потребі. Перед тим, як пересипати певну кількість грибної солі у сільничку, краще знову її трішки перемолоти або потовкти.