Цей латвійський варіант борщу дуже смачний та легкий у приготуванні. Його подають холодним, тому навіть спека не змусить відмовитися від улюбленої страви.

Читайте також Від них не залишиться і крихти: робимо легендарні львівські канапки

Рецепт холодного борщу

Час: 2 години

Порцій: 4

Приготування:

  1. Грубо натираємо варений буряк. Солимо.
  2. Лимон трішки розминаємо та розрізаємо навпіл. Видушуємо трішки соку у буряк.
  3. Нарізаємо варену ковбасу або відварене філе.
  4. Миємо та нарізаємо огірки.
  5. Нарізаємо варені яйця.
  6. Нарізаємо зелень.
  7. Змішуємо усі інгредієнти. Солимо та перчимо.
  8. Заправляємо страву. Додаємо сметану, гірчицю та кефір. Добре перемішуємо.
  9. Додаємо мінеральну воду і ще раз добре перемішуємо.
  10. Прикрашаємо зеленню та яйцем і подаємо.

Смачного!