Знайомство з хлібом наан: готуємо з часником та травами
2 листопада 2022,
08:30
Читать новость на русском
Джерело:
prakty kulinarniНаан – індійський різновид хліба, його можна подавати з різноманітними начинками. Найкраще він смакує із шашликом чи печенею.
Наан – це м'який та смачний коржик, основу якого складає прісне пшеничне тісто. Такі хлібці знадобляться для каррі , хумусу та інших паштетів.
Читайте Цікаве поєднання: котлети із яловичини та курятини
Після того, як кожен корж буде обсмажений, сковороду варто протерти паперовим рушником, тому що на ній залишиться борошно. Кожен наступний корж буде смажитися швидше, тому стежте і кілька разів перевертайте, щоб млинці не пригоріли.
Рецепт хліба наан з часником і травами
Час: 45 хвилин
Порцій: 10 коржиків
Особливий хліб / Фото prakty kulinarni
Інгредієнти:
- 400 грамів борошна;
- 7 грамів сухих дріжджів;
- 1 чайна ложка цукру;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 1/2 склянки натурального йогурту;
- 1 столова ложка олії;
- 1/2 склянки теплої води.
Часниково-трав'яне масло:
- 20 грамів вершкового масла;
- 2 чайні ложки свіжих або сушених трав: чебрець, орегано, петрушка;
- 1 зубчик часнику.
Приготування:
- У миску насипте борошно, додайте дріжджі, цукор, сіль, йогурт, оливкову олію і теплу воду, щоб замісити еластичне тісто. При необхідності потрібно додати ще трохи борошна або води.
- Накрийте серветкою і відставте на годину.
- Присипте тісто борошном, вийміть його з миски і знову вимісіть. Розділіть на 10 частин.
- Кожну частину тіста тонко розкачайте.
- Смажте млинці на добре розігрітій знежиреній сковороді з кожного боку. Після кожного коржа деко потрібно протерти паперовим рушником.
- Теплий хліб наан змастіть трав'яним маслом (змішайте розтоплене масло з зеленню і видавленим через прес часником).
Ідеї
Ви можете розігріти наан хліб у мікрохвильовій печі, але, звичайно, найкращим буде свіжий, прямо зі сковороди.