Карасі – це саме той продукт, який вже здавна готують в Україні. У старовину навіть існувала приказка: "Добра риба карасі: або продаси, або сам з’їси". Це просто та доступна страва, яку приготує кожен.
Цікаво Не лише на мангалі: готуємо ковбаски на пательні та в духовці
Рецепт карасів у сметані
- Час: 1 година
- Порцій: 2
Приготування:
- Ретельно очистіть рибу від луски й плавників, видаліть нутрощі й зябра.
- Далі рибу необхідно промити під проточною водою та обсушити паперовими рушниками.
- Натріть їх спеціями та обкачайте у борошні з усіх боків.
- На пательні розігрійте 1 столову ложку олії та обсмажте карасі до рум'яного кольору.
- Підсмажену рибу обкладіть кружальцями вже смаженої картоплі та залийте сметаною.
- Зверху посипте страву сухарями та збризніть розтопленим вершковим маслом.
- Запікайте у розігрітій до 160 градусів духовці 20-30 хвилин, в залежності від розміру.