14 січня,
21:34
Шедевр турецької кухні: здивуйте рідних справжнім Адана-кебабом – автентичний рецепт
Джерело:
katlin_stayСтрави турецької кухні є не надто складними у приготуванні. Як не дивно, більшість інгредієнтів – цілком звичні для українців.
Зокрема, радимо приготувати Адана-кебаб. Він вам точно сподобається.
Вам сподобається Смачніша, ніж ковбаса: готуємо надзвичайну домашню шинку – елементарний рецепт
Адана-кебаб
- Час: 55 хвилин
- Порцій: 4
– 400 грамів м'яса;
– 1 гострий червоний перець;
– 1 перець Капі або болгарський;
– 2 цибулини;
– 2 томати;
– петрушка, паприка, чорний перець, сіль до смаку;
– лаваш.
Приготування:
- Подрібніть ножем чи блендером овочі – 1 гострий перець, 1 солодкий перець, половину помідора та половину цибулини. Наріжте декілька гілочок петрушки й теж додайте до миски.
- М'ясо перетворіть на фарш за допомогою ножа або м'ясорубки.
- Об'єднайте фарш з овочами та додайте спеції. Ретельно відбийте суміш декілька хвилин, щоб фарш став єдиною масою. Завдяки цьому кебаб при приготуванні не розпадеться.
- Розділіть фарш на 4 однакові кульки. Наштрикніть їх на шпажки, формуючи кебаби. Обов'язково ретельно защіплюйте краї.
- Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин – по 15 з кожного боку.
- Поки кебаби випікаються, приготуйте салат. Наріжте кільцями 1,5 цибулини. До неї додайте нарізану петрушку та сіль. Все ретельно перемішайте і дайте настоятись 15 хвилин.
- Готові кебаби зніміть зі шпажок. При подачі покладіть кебаб на лаваш, а зверху викладіть нарізані помідори та салат з цибулі.