Кімчі – традиційна корейська закуска, головний інгредієнт якої – пекінська капуста. Зазвичай кімчі подають до вареного рису, яєчні або страв з риби чи м'яса.

Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі рецепти з курятини на мангалі чи в духовці

Рецепт кімчі

  • Час: 3 дні
  • Порції: 6


Кімчі / Фото Стіл для двох блогерів

Приготування:

  1. Розріжте пекінську капусту біля основи навпіл, далі розірвіть її на дві половини руками. Кожну з половинок капусти надріжте біля основи на кілька сантиметрів. Потрібно, щоб листя капусти залишилися біля основи.


Приготування кімчі / Фото Їжа

  1. Рясно посоліть капусту між листочків та відправте в миску з водою. Важливо, щоб вона покривала капусту. Залишіть капусту в воді на 2 години, не забувайте перевертати її кожні 30 хвилин.


Приготування кімчі / Фото Їжа

  1. Змішайте воду з рисовим борошном в каструлі та варіть на маленькому вогні 10 хвилин. Додайте цукор, перемішайте та зніміть з плити.


Приготування кімчі / Фото Їжа

  1. Змішайте охолоджену рисову кашу з рибним соусом та подрібненим часником, цибулею та імбирем. Додайте креветки та червоний перець. Перемішайте всі інгредієнти ложкою до однорідної консистенції.


Приготування кімчі / Фото Їжа

  1. Наріжте соломкою моркву та дайкон, нарізану зелену цибулю кільцями і відправте до соусу. Перемішайте.
  1. Промийте капусту у воді та розділіть половинки на четвертинки. Зріжте біля основи.


Приготування кімчі / Фото Їжа

  1. Змажте кожен листок капусти соусом та складіть вдвічі. Викладіть їх щільно один до одного в посуді з кришкою.
  1. Залишіть кімчі ферментуватися при кімнатній температурі на 2 дні.
  1. Готовий кімчі зберігайте в холодильнику.

Смачного!