Київська перепічка – це смажена сосиска в тісті. Вона настільки смачна, ситна та хрумка, що встояти не можливо.

Читайте також Фаршировані гомілки в часниковій карамелі: оригінальний і дуже смачний рецепт

Тісто для здоби просте, без заварювання та курячих яєць.

Поради щодо приготування київської перепічки:

  • ️Дуже зручно викладати сформовані перепічки на маленькі шматочки пергаменту. Тоді їх легше відправляти до фритюру.
  • ️Не робіть тісто занадто рідким – таке тісто прилипає до поверхні і вбирає багато жиру під час смаження.
  • ️Дуже густе тісто не буде пухким і соковитим.
  • ️Обов’язково дайте тісту добре підійти перед смаженням.
  • ️Температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, не повинно бути протягів.

Рецепт київської перепічки

  • Час: 3 години
  • Порції: 13 – 14 штук

Приготування:

  • У теплій воді, не вище 38 градусів, розчиняємо цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15 – 17 хвилин, щоб ви впевнились в тому, що дріжджі активні – це важливо.
  • Далі додаємо просіяне борошно, сіль та замішуємо тісто.
  • Залишаємо тісто в теплому місті на годинку, щоб воно піднялося. Обминаємо його і формуємо 13 – 14 шматочків по 70 грамів. Якщо будете робити пиріжки – беріть приблизно по 50 – 60 грамів на 1 штуку.
  • Загортаємо сосиски в тісто, добре защипаємо краї, як на вареники. Відправляємо все у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2 – 3 рази.
  • Розігріваємо олію до 180 градусів. Обсмажуємо орієнтовно по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум'яного кольору. Виймаємо перепічку на паперовий рушничок, який вбере зайвий жир.

Смачного!