Давній гуцульський рецепт – готуємо коломийські книдлі з картоплі
3 травня 2023,
11:09
Читать новость на русском
Джерело:
Алекс МільЯкщо ви були в Коломиї, точно повинні були скуштувати гуцульські книдлі з сирої картоплі та ароматною засмажкою з цибулі та шпонедру.
Коломийські книдлі – цікавий і давній гуцульський рецепт, який смакуватиме як з домашньою сметаною, так і з грибною чи м'ясною засмажкою.
Читайте також Маринована курятина – ідеальна страва для відпочинку на природі: як її приготувати по-новому
Гуцульська кухня сповнена смачних поєднань з простих і доступних інгредієнтів. Книдлі з картполі надзвичайно ситні, їх готували ще наші прабабусі.
Рецепт коломийських книдлів
- Час: 35 хвилин
- Порції: 4
– 400 грамів сирої картоплі;
– 400 грамів картоплі вареної в мундирі;
– 4 чайна ложка крохмалю;
– 1 яйце;
– сіль, перець.
Для зажарки:
– 90 грамів сала чи бекону
– 130 грамів цибулі
– копчена паприка;
– 100 грамів холодної води+ 2 чайні ложки крохмалю.
Приготування:
- У велику тарілку, на дрібній тертці, натираємо сиру картоплю. Віджимаємо та зливаємо зайву рідину. Натираємо туди ж очищену зварену в мундирі картоплю. Додаємо яйце, крохмаль, сіль та перець.
- Вимішуємо, та виліплюємо невеликого розміру книдлі.
- Нагріваємо воду до кипіння, щоб книдлі не розварились: змішуємо 2 чайні ложки крохмалю із холодною водою, та вливаємо в окріп. А після закидаємо книдлі.
- Вони мають вспливсти, і після цього проварюємо їх ще 3 – 4 хвилини на середньому вогні. Та дістаємо їх шумовкою.
- Для зажарки нарізаємо сало, або бекон. Смажимо 3 – 4 хвилини, додаємо цибулю, копчену паприку, і готуємо ще 5 – 6 хвилин.
- В тарілку кладемо книглі, викладаємо поверх шкварки, та поливаємо сметаною.
Смачного!