Смачні, солодкі черешні, закриті в банку, призначені для того, щоб смакувати ними взимку. Компот, приготований за цим рецептом – це два в одному: соковиті ягоди та чудовий напій. Обережно – викликає звикання!

Цікаво Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати

Рецепт компоту з черешні

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: у розрахунку на 1 літрову банку

Прекрасний напій / Фото smaker

Приготування:

  • Черешні ретельно промийте, обсушіть і видаліть плодоніжки.
  • Розкладіть плоди в стерилізовані літрові банки.
  • У кожну банку додаємо по 4 столові ложки цукру.
  • Черешні, засипані цукром, залийте теплою кип'яченою водою так, щоб вона їх покрила, і нещільно закрийте банки ошпареними підсушеними кришками.
  • Пастеризуйте банки з черешнями: виставте їх в каструлю, вистелену тканиною, залийте теплою водою на 3/4 висоти банки, доведіть до кипіння і з цього моменту пастеризуйте 20 – 25 хвилин на слабкому вогні.
  • Після закінчення цього часу банки з вишнею дістаньте з каструлі, закрутіть кришками і залиште остигати, перевернувши догори дном.

Коли охолонуть, не забудьте віднести в комору.