Консервована кукурудза – відмінний варіант для зимової консервації. Її зручно додавати до салатів, вона без консервантів та приготована власноруч.

Читайте також Нестандартні рецепти страв із курячими котлетами, які посмакують усім

Ми пропонуємо не тільки заморозити качани кукурудзи, а й закрити зернятками з лимонною кислотою. Кілька таких баночок точно виручать вас у зимовий період.

Консервована кукурудза з лимонною кислотою

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Приготування:

  • Кукурудзяні качани відварюємо в підсоленій (1 столова ложка на 10 літрів води) воді 40 – 50 хвилин. Виймаємо їх і залишаємо охолоджуватися. Кукурудзяний відвар залишаємо для заливки.
  • З качанів відрізаємо зерна і зсипаємо їх в стерильні банки. У кожну банку кладемо 1 столову ложку цукру, половинку чайної ложки кухонної солі і третину чайної ложки лимонної кислоти.
  • Відвар доводимо до кипіння і заливаємо вміст банок киплячим маринадним розчином. Прикриваємо кожну банку прокип’яченої кришкою і ставимо стерилізувати 15 – 20 хвилин.
  • Закриваємо кришки, ставимо банки догори дном і закутуємо теплою ковдрою.
  • Зберігаємо готові закрутки в темному і прохолодному місці.

Смачного!