І м'яса не потрібно: як приготувати котлети з кабачків, які точно не розтечуться по сковорідці
17 липня 2024,
14:34
Читать новость на русском
Джерело:
Kwestia smakuКабачки – універсальний овоч. Він або росте на кожній грядці, або його можна придбати за невеликі гроші.
Якщо ви цього літа вже спробували буквально всі рецепти з кабачка, приготуйте апетитні котлети, структура яких якк у справжніх. Все завдяки пшону.
Цікаво Кулінарні лайфхаки: як приготувати спаржеву квасолю
Котлети з кабачків
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
– 1 кабачок приблизно 250 грамів;
– чверть маленької цибулини;
– 1 зубчик часнику;
– 1 маленька морква;
– 1/3 склянки пшона;
– 1 стакан бульйону;
– 2 яйця;
– 3 столові ложки сухарів + для панірування;
– по ложці подрібненої петрушки та кропу;
– сіль, чорний і білий перець;
– олія або освітлене вершкове масло для смаження.
Приготування:
- Кабачок (зі шкіркою, але без насіння) натріть на тертці і відставте. Крупу висипте в невелику каструлю, додайте очищену і натерту моркву, влийте бульйон, накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
- Варіть близько 15 хвилин, поки крупа не стане м'якою і не вбере всю рідину.
- Зніміть з вогню, відставте кришку і дайте охолонути.
- Викладіть кабачки в більшу миску (якщо з’явиться сік, злийте). Цибулю і часник натріть в кабачки за допомогою дрібної терки, додати 3 столові ложки панірувальних сухарів і перемішайте. Потім додайте крупу з морквою, петрушкою і кропом і ретельно вимісіть масу.
- Її можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику.
- Перед смаженням додайте в суміш одне яйце, приправте сіллю і перцем.
- Сформуйте котлети, занурте їх у збитому яйці, потім у панірувальних сухарях.
- Розігрійте сковороду з маслом або олією, викладіть котлети і обсмажте приблизно по 5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.