Банош зі шкварками – одна з найвідоміших страв української кухні, яку найчастіше готують на гуцульщині. Є кілька варіантів цієї страви: на сметані чи жирних вершках, зі шкварками чи бринзою.

Читайте також Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати

Аби відкривати для вас смак кожного куточку нашої неньки, пропонуємо відроджувати українську кухню та частіше готувати її вдома.

Рецепт баношу зі шкварками

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • У казанку чи каструлі з товстим дном, нагріваємо воду до кипіння, додаємо до неї сметану (звісно, краще брати домашню та жирну). Додаємо трішки солі і доводимо до кипіння, помішуючи.
  • Всипаємо, постійно помішуючи лопаткою, суміш тонкою цівкою кукурудзяну крупу.️ Краще брати дрібного помелу, але підійде будь-яка, проте треба більше варити крупнішу крупу.
  • Зменшуємо вогонь і буквально запарюємо кашу, періодично помішую на тихому вогні. На це потрібно, залежно від каші від 15 до 20 хвилин. Не робіть банош дуже густим, бо він з часом сам густішає.
  • Повністю готову кашу знімаємо з вогню, натираємо до неї бринзу.
  • Відставляємо страву, щоб крупа "дійшла", а тим часом смажимо шкварки.
  • Готові шкварки висипаємо у казанок, ще трішки дотираємо все сиром.

Смачного!