12 серпня,
09:27
Смачна та соковита курочка в маринаді запечена з овочами – домашній рецепт
Джерело:
Віка МарченкоНе завжди у нас є достатньо часу на приготування їжі. Особливо, якщо мова йде про корисні страви. У нас є рецепт, який точно знайде своє місце серед ваших улюблених.
Щоб ситно та швидко повечеряти чи пообідати пропонуємо рецепт запеченої курочки у фользі з овочами. Така страва не тільки наситить, а й збереже фігуру.
Читайте також Суп, салат чи хот-дог, або як смачно нагодувати сім'ю за лічені хвилини
Використання фольги, а не звичайного деко зекономить час на митті посуду, який завжди нагромаджується в раковині. Чого тільки не придумаєш, щоб не мити посуд, правда?
Рецепт запеченої курки з овочами у фользі
- Час: 2 години
- Порції: 4
– курячі стегна;
– 6 столових ложок соєвого соусу;
– 3 столові ложки французької гірчиці;
– 1 столова ложка меду;
– 6 картоплин;
– 1 солодкий перець;
– 200 грамів печериць;
– 1 – 2 ріпчасті цибулі;
– 5 столових ложок олії;
– улюблені спеції.
Приготування:
- Маринуємо курячі стегна в суміші соєвого соусу, грічиці, меду. Перемішуємо та залишаємо на кілька годин. Цей процес можна підготувати з вечора, так м'ясо добре промаринуємться в холодильнику.
- Картоплю і перець нарізаємо великими кубиками, гриби розрізаємо на четвертинки, а цибулю нарізаємо кільцями.
- В одній великій посудині змішуємо картоплю, солодкий перець, гриби, олію і спеції (суміш сушених овочів із сіллю) і перемішуємо.
- З харчової фольги робимо таку типу тарілочку глибоку і на кожну викладаємо одне куряче бедро, суміш овочів і зверху цибулю кільцями.
- Замотуємо кожну порцію окремо і випікати при температурі 190 градусів 45 хвилин.
- ️Готову страву зверху при бажанні посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати вареники з вишнями за нашим рецептом.