Для салатів чи інших закусок: рецепт маринованої квасолі

3 липня 2024, 23:55
Читать новость на русском

Джерело:

Pysznosci

Зелена квасоля, безсумнівно, є одним із найкращих смаків літа. Її варто зберегти на зиму.

Маринована стручкова квасоля не має собі рівних. Це абсолютний хіт, який повинен бути у вашій коморі. 

До теми Надзвичайно хрумкі та апетитні: рецепт розкішних маринованих огірків

Маринована квасоля

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм молодої стручкової квасолі;
на кожну банку:
– по дві гілочки кропу з парасолькою;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 3 штуки кореня хрону;
– 2 чайні ложки зерен гірчиці;
розсіл:
– 1 велика повна столова ложка кам'яної солі на літр води.

Приготування:

  1. Квасолю ретельно промийте і зріжте кінчики з двох сторін.
  2. Потім відваріть її у воді з сіллю, цукром і лавровим листом. Це зробить її більш ніжною і м’якою.
  3. Приготуйте розсіл – 1 повна столова ложка кам'яної солі на літр води та почекайте, поки він охолоне.
  4. Він повинен бути злегка теплим.
  5. У вимиті та стерилізовані банки викладіть часник, гірчицю і хрін, а потім досить щільно розкладіть стручкову квасолю.
  6. Зверху викладіть гілочки кропу.
  7. Залийте вміст банок рідиною і щільно закрийте.
  8. Відставити в темне місце. Через тиждень можна перенести в підвал.

Як приготувати варення з агрусу: рецепт для кожного.