Свіжий смак з ноткою солоду – все це про лимонад зі смородини. Готуйте одразу подвійну порцію, бо гості захочуть ще і ще!

Цікаво Вишнева наливка "33 листочки": покроковий відеорецепт від Лілії Цвіт

Лимонад зі смородини та м'яти

  • Час: 15 хвилини
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Для сиропу у каструлі закип'ятіть цукор з водою і ваніліном, варіть ще 3 хвилини, зніміть з вогню та остудіть.
  2. Промийте смородину (цілі грона) і коротко подрібніть у блендері, процідіть через сито, відіжміть ложкою м’якоть і подрібніть її в пюре, залишки, що накопичилися в ситечку, викиньте.
  3. Смородиновий сік з'єднайте з апельсиновим соком і цукровим сиропом, остудіть в холодильнику.
  4. Розлийте сироп по половині склянок, додайте лимон/лайм або апельсин, порвану м’яту.
  5. Розбавте напій холодною водою з льодом.