Андрути – це завжди доречно: готуємо вафельний тортик зі Львова
Джерело:
shubaКоли хочеться чогось солоденького, найперше варто розглядати андрути. Чому? Бо готувати їх – простіше простого, а смакувати ними люблять як дорослі, так і діти.
Готувати андрути настільки просто, що з цим впорається навіть дитина. Однак цікаво, що в цього смаколика багата та цікава історія.
Цікаво Зробіть зефір вашої мрії: елементарний рецепт найкращих домашніх солодощів
Його історія розпочалася у 1880-х роках у Відні, завдяки талановитому Оскару Пішінґеру. Саме він придумав та запатентував рецепт. Вафлі, перемащені згущеним молоком, трапляються чи не по всій Україні, однак слово "андрути" знане лише у місті Лева.
Усе, що потрібно для андрутів, це вафлі та суміш, якою їх варто перемастити. Є кілька варіацій, які ви можете взяти до уваги, або ж на основі них придумати власну.
Просто та дуже смачно / Фото Мої смаколики
- 3 шари перемащуємо кремом з масла, згущеного молока та кави. Ще 3 перемащуємо абрикосовим джемом з горіхами. Останні 3 шари – знову крем з масла, кави та згущеного молока. Верх та боки перемащуємо кремом та посипаємо горіхами.
- 3 шари змащуємо масляним кремом зі згущенкою, до якого додаємо трішки коньяку. Потім 3 шари обробляємо розтертим до однорідності зефіром. Верхні 3 шари змащуємо кремом з масла та шоколаду. Верх і боки обмащуємо кремом та грубо натертим безе.
- Увесь тортик перемащуємо кремом з масла та лимону, до якого додаємо дрібно нарізаний мармелад. Через шар обмащуємо шоколадним та кокосовим кремами, зверху посипаємо кокосовою стружкою.
Смачного!
Як зварити манку без грудочок – рецепт дитинства.