Хрумка закуска з пікантною ноткою: огірки з гірчицею в зернах
25 липня 2023,
12:10
Читать новость на русском
Джерело:
Леся ЛазорякПопіклуйтеся по закуску на зиму заздалегідь – приготуйте хрумкі огірки із зернами гірчиці, аби смакувати ними будь-коли.
Серед найпопулярніших консервацій на зиму, ми часто закручуємо помідори, салати та огірки. Існує багато варіант огірочків, але цей особливий.
Читайте також Бургер і не тільки: що можна приготувати з яловичої котлети
Хрумкі огірки із пікантними нотками, які додають зерна гірчиці – відмінна закуска як до буденного столу, так і до святкового. Спробуйте і ви будете приємно здивовані.
Рецепт огірків із зернами гірчиці
- Час: 2 години
- Порції: 3 – 4
– 3 літри огірків;
– 1,5 літра води;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів 9% оцту;
– 75 грамів солі;
– часник;
– лавровий лист;
– суцвіття кропу;
– зерна гірчиці.
Приготування:
- Свіжі огірки заливаємо водою на кілька годин. Ретельно миємо та обрізаємо кінчики.
- У кожну банку викладаємо на дно суцвіття кропу, кілька розрізаних зубчиків часнику. Зверху викладаємо огірочки – щільно.
- Для маринаду з'єднуємо в каструлі воду, цукор, оцет, сіль та лавровий лист. Доводимо до кипіння, аби всі інгредієнти розчинилися. Заливаємо гарячим маринадом огірки та накриваємо кришками.
- На дно великої каструлі викладаємо кухонний рушник, зверху банки з огірками.Заливаємо все гарячою водою так, аби вона не діставала горловини банок. Стерилізуємо огірки 10 хвилин з моменту закипання.
- Виймаємо огірки в банках та щільно докручуємо кришки. Охолоджуємо огірки при кімнатній температурі.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашню ковбасу, смачнішу ніж в магазині.