Як приготувати домашній майонез: найпростіший рецепт від шефа

26 лютого 2024, 23:18
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Багато українців люблять саме домашній майонез у стравах. Адже окрім кращого смаку, він має у своєму складі лише натуральні інгредієнти.

Відомий кухар Володимир Ярославський розповів, як майонез робить він. Неймовірно смачний соус можна приготувати на воді, сметані чи натуральному йогурті.

Варто спробувати Як замісити тісто на вареники: суддя "МастерШеф" розкрив усі секрети

Рецепт домашнього майонезу

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 5
Інгредієнти:
– 2 жовтки;
– 340 грамів олії;
– 1 столова ложка французької гірчиці;
– 1 чайна ложка цукру;
– 50 грамів сметани;
– 15 мілілітрів лимонного соку;
– третина чайної ложки солі;
– чверть чайної ложки духмяного меленого перцю.


Приготуйте майонез самостійно / Фото Unsplash

Приготування:

  1. Жовтки, сіль, цукор, гірчицю і перець добре збийте вінчиком до білого кольору.
  2. Тонесенькою цівкою додавайте олію частинами, щоразу перемішуючи.
  3. Додайте сік лимона, перемішайте, а потім влийте сметану.
  4. Знову добре перемішайте, а потім доведіть до смаку сіллю та цукром.
Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачні котлетки з курячої печінки.