Молода картопля, мак та шкварки – стародавній рецепт з Вінниччини, який потрібно відродити

21 липня 2023, 09:21
Читать новость на русском

Скільки страв з молодої картоплі ви знаєте? А давніх? У нас є цікавий варіант страви родом з Вінниччини, який точно стане вашим фаворитом, хоч він і незвичний.

Як вам таке поєднання: молода картопля, мак та шкварки? Не кожного дня зустрічаємо їх на кухні, а ще – в одній страві. У нас є рецепт незвичайної, стародавньої страви родом з Вінниччини, яким залюбки поділився український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський.

Читайте також Курятина vs свинина: як зробити здоровий вибір для харчування

Шеф-кухар зізнався, що навіть для нього це дуже неочікуване поєднання інгредієнтів. Проте це дуже смачно. Обов’язково спробуйте приготувати молоду картоплю з маком за давнім рецептом з Вінниччини, адже потрібно популяризувати справжній смак України.

Рецепт страви з молодої картоплі, маку та шкварок

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 800 грамів молодої картоплі;
 – 80 грамів сала;
 – 40 грамів маку;
 – 3 – 5 зубчиків часнику;
 – сіль, чорний мелений перець;
 – зелень (кріп).

Приготування:

  • Молоду картоплю заливаємо холодною водою на 20 – 30 хвилин, потім очищаємо жорсткою стороною губки, знявши тільки тоненьку шкірочку.
  • У каструлю перекладаємо картоплю, заливаємо доверху холодною водою. Солимо та доводимо до кипіння. Відварюємо все 20 – 25 хвилин на повільному вогні.

  • Мак обсмажуємо на сухій добре розігрітій сковорідці декілька хвилин, висипаємо в миску.
  • Сало дрібно нарізаємо, висмажуємо в шкварки. Потім зменшуємо вогонь і додаємо до сала дрібно посічений часник. Обсмажуємо його на дуже маленькому вогні секунд 10 – 15 (часник не повинен змінити колір).
  • Дістаємо картоплю і додаємо її до шкварок. Добре просмажуємо декілька хвилин та додаємо мак.
  • Подаємо страву одразу з усією юшкою. За бажанням можна ще картоплю після відварювання просто обсмажити у шкварках, а часник додавати потім. Проте це смачніше вже для немолодої картоплі.
  • Обов’язково зробіть салат та додайте улюблену зелень до картоплі, найкраще кріп.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати засипану капусту з пшоном – улюблену страву Івана Франка.